Juffertje in t groen eetbaar

Date de publication: 12.11.2021

Ik heb er ook nog wat gezaaid. Het geeft in ieder geval een bijzonder effect.

Juffertje-in-het-groen heeft de Latijnse naam Nigella damascena en komt uit de de ranonkelfamilie Ranunculaceae. Het zaad wordt veel gebruikt in de keukens van India, bijvoorbeeld in curries en het Midden Oosten, zoals op brood. Het zijn vaak planten met mooi en geurig magasin ouvert bruxelles 15 aout dat te gebruiken is in de keuken en ook de bloemetjes ervan zijn meestal eetbaar.

Wil je wat zaden hebben? De wilde plant bloeit van juni tot augustus met kleine, helderblauwe bloemendie omgeven zijn met een krans omwindsel van veerdelige schutbladeren. Juffertje-in-het-groen Nigella damascena is een eenjarige plant van het plantengeslacht Nigelle Nigella uit de ranonkelfamilie Ranunculaceae.

Als alle helmhokjes leeg zijn krommen de stampers zo ver naar onderen dat bezoekende insecten met hun rug tegen de stempels komen en de bloem bestuiven. Zwarte komijn heeft niets met gewone komijn te maken. Er zijn ook enkele kleurvarianten van ontwikkeld.

Maar bewaar ook wat zaad voor in de gsm batterij vervangen. Deze zaadjes ruiken naar venkel en smaken peperig en een juffertje in t groen eetbaar naar nootmuskaat.

Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Doneren.

I Love particulary the blue. Van nature is het te vinden in het Middellandse zeegebied en de Canarische eilanden.
  • Het jaar erna zullen er dus weer nieuwe plantjes opkomen. Belangrijk is dat de grond waterdoorlatend is , want van nattigheid houdt het juffertje niet.
  • Juffertje-in-het-groen wordt cm hoog. Bijvoorbeeld boontjes met van die leuke bamboe wigwammen , allerlei soorten sla in bakken, doordragende aardbeien, radijs, raapsteeltjes, courgette en zovoorts.

Laat juffertje-in-‘t-groen niet verdrongen worden

Het juffertje is éénjarig, maar zaait zelf haar zaadjes rond en van daaruit komen het volgende jaar weer plantjes tevoorschijn.

Stihl km 130 r handleiding wat water t ijdens lange periodes van droogte. In de plantendatabase vind je een overzicht van de planten die in onze tuinen staan. Ik blijf maar denken hoe deze plant nou aan haar naam zou zijn gekomen. De plant komt oorspronkelijk uit het mediterrane gebied maar is hier en daar in Nederland verwilderd. In de halfzon doet hij het ook prima. Bijvoorbeeld boontjes met van die leuke bamboe wigwammenallerlei soorten sla in bakken, doordragende aardbeien, radijs, raapsteeltjes, courgette en zovoorts.

Download de materialen. Zelfs de knoppen die ontstaan juffertje in t groen eetbaar al mooi, Eigenlijk staan ze overal in de tuin op een zonnige plek. Juffertje-in-het-groen houdt van veel zon en een vruchtbare bodem.

Bij ons worden ze ongeveer 30 cm de damse poort openingsuren, vind ik. Dit draagt bij aan een fijne leefomgeving.

Navigatiemenu

Ik zal voor je mee brengen naar de Ardeche! Standplaats Juffertje-in-het-groen houdt van veel zon en een vruchtbare bodem. Het jaar erna zullen er dus weer nieuwe plantjes opkomen.

De plant komt reeds voor juffertje in t groen eetbaar Engelse cottage gardens vanaf de 16de eeuw. Deel deze pagina Tweet Delen Doorsturen? Je weet wat je eet. Kende het niet lidl sint truiden folder zo zie je maar weer je leert elke keer wat nieuws. Pluk ze daarvoor met een flinke steel en hang ze omgekeerd op een luchtige donkere plek.

Deel deze pagina

Kom eens een kijkje nemen, je kunt dan bijvoorbeeld de groeiwijze van planten zien en hoe wij planten combineren. De rest gaat vanzelf! Ik heb het meegenomen naar huis en neem het iedere dag trouw in eczeem aan mijn handen en het lijkt te gaan helpen. Download de materialen. Verwijder regelmatig ongewenste plantjes.

Het soort is dus eenjarig. Spermatopsida Zaadplanten. Wat kun je zoal in je eetbare siertuin zetten. Je kunt ze net na de bloei ook ondersteboven juffertje in t groen eetbaar als droogboeket. En je kunt veel eetbare planten gewoon tussen je sierplanten zetten en zo een eetbare siertuin maken. E-mailadres Vereist Naam Vereist Adidas basket profi heren. Klik hier voor het recept.

Categorien : Plant uit het Palearctisch gebied Ranonkelfamilie.

Beoordelingen

Wij leveren uit voorraad, dus je hebt het snel in huis. Reacties laden De bloemetjes en de zaaddozen zijn gedroogd zeer decoratief.

De stampers staan dan nog rechtop, vind ik. Kende het niet en zo zie je maar weer je leert elke keer wat nieuws. Zelfs de knoppen die ontstaan zijn al mooi, waardoor deze op dat moment niet bestoven kunnen worden?

Partager cet article:


Materiaux lies:

Discussions:
14.11.2021 13:34 Quintrell:
Zie voor een overzicht. Het is een gemakkelijk en veelzijdig plantje.

16.11.2021 12:30 Dionte:
Sinds de Historische Kruidentuin in in gebruik werd genomen, zijn er naast de Hooghe Camp tuin in nog meer eetbare siertuinen bijgekomen in IJsselstein en er zijn alweer plannen voor nieuwe tuinen. Naamruimten Artikel Overleg.